‘Goede sfeer’ op vergadering over B-H-V

Formateur Di Rupo en de acht onderhandelende partijen hebben vergaderd in het voorzitterschap de Kamer. Elke partij heeft er haar standpunt over het dossier B-H-V toegelicht.

Formateur Elio Di Rupo en de voorzitters van de acht onderhandelende partijen hebben van 15.30 uur tot 18.30 uur vergaderd in het voorzitterschap de Kamer. Elke partij heeft er haar standpunt over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde (B-H-V) toegelicht.

De sfeer was goed, zei PS-vicepremier Laurette Onkelinx na afloop van de vergadering. Het lag in de lijn der verwachtingen dat er vandaag nog geen knopen zouden worden doorgehakt.

Zondag vrijaf Na een week van bilaterale contacten tussen Di Rupo en de voorzitters van CD&V, MR, Open VLD, SP.A, CDH, Ecolo en Groen! en met Onkelinx, legden de onderhandelaars vrijdag de agenda en werkwijze vast voor de komende zeven dagen. Bedoeling is dat ze tot en met volgende vrijdag zes dagen ‘plenair’ vergaderen.

Zondag krijgen de onderhandelaars een dag vrijaf. Maandag staan vanaf 15 uur de bijzondere financieringswet en de fiscale autonomie op het programma. Dinsdag trekken ze een hele dag uit om zich over B-H-V en de bevoegdheidsoverdrachten te buigen. Vrijdag snijden ze dan opnieuw – eveneens een hele dag – het dossier B-H-V aan.

De voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy stelde tijdens het VTM-middagnieuws dat er volgens hem geen oplossing mogelijk is tijdens de regeringsonderhandelingen “indien men niet de politieke wil heeft om afstand te nemen van radicale standpunten. Als men dat niet doet, ben ik echt pessimist. Maar ik heb het gevoel dat er een mogelijkheid inzit”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content