Voor elk probleem een kopje thee

© iStock

Volgens de Britse thee-expert Ajit Madan, die verschillende soorten thee en hun gezondheidsvoordelen onderzocht, bestaat er voor elk probleem een specifiek kopje thee.

Of het nu een stressmoment of een bad hair day is, voor elk van onze dagdagelijkse beslommeringen kan een kopje thee soelaas bieden. Het is aan u om de juiste theemengeling te kiezen op het juiste moment.

Sollicitatie

De beste manier om zelfverzekerd en ontspannen op een sollicitatie te verschijnen is om uw stressniveau naar beneden te halen. Daarvoor is een kopje citroenverbena een perfect middeltje. Deze kruidenthee is tegenwoordig makkelijk in de supermarkt te verkrijgen en staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen. Het helpt het zenuwstelsel te versterken en doet stress en spanning in het lichaam dalen.

Maandstonden

Tijdens de menstruatieperiode hebben heel wat vrouwen last van extra stress, spanning en buikkrampen. Dan is een kopje kamillethee aangewezen. Het kruid is niet alleen goed tegen spanning en krampen, maar helpt ook tegen een opgeblazen gevoel omdat het de vertering stimuleert. Zelfs opvliegers zouden met kamillethee verzacht kunnen worden.

Examens

Groene thee is de voorbije jaren voor zowat alles goed bevonden. Recent werd ook ontdekt dat het goed is voor uw geheugen. Een Zwitserse studie in het vakblad Psychopharmacology beweert dat er een link bestaat tussen het drinken van groene thee en het geheugen. Deelnemers die groene thee extract hadden gekregen voor het uitvoeren van enkele tests scoorden opvallend beter dan anderen.

Liefdesverdriet

Een kopje thee kan tegelijk een kopje troost zijn. Venkelthee verhoogt het immuunsysteem, energieniveau en positivisme. Venkel, dat rijk is aan vitamine C, zou ook ontstekingen verzachten en de stofwisseling verbeteren zodat u gewicht verliest. Een bijkomende troost! Ook rozenbottel is een kruid dat gelukkig maakt. Het bevat meer vitamine C dan sinaasappelen en het zou bovendien goed zijn voor de huid.

‘Bad hair day’

Als uw haar eens niet goed valt, grijp dan niet meteen naar chemische producten, maar drink een kopje thee met paardenstaartextract. Dit oeroude kruid bevat het hoogst bekende niveau aan siliciumdioxide in het plantenrijk. Het geeft uw haar op termijn vitaliteit en glans.

Afspraakje

Een kopje thee kan u op weg helpen bij uw eerste afspraakje. Zo is kaneelthee een afrodisiacum omdat kaneel het lichaam opwarmt, wat dan weer het libido stimuleert. Lust u geen kaneel, bestel dan een lavendelthee na de maaltijd. Lavendel heeft namelijk een aantrekkelijke geur. In het verleden decoreerden vrouwen hun kleren al eens met lavendeltakjes omdat ze geloofden dat de geur mannen zou aantrekken. (TE)

Bron: Daily Mail

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content