Vlaming sport op regelmatige basis

© Thinkstock

Sport de Vlaming veel of weinig? Volgens een peiling van de CM zou de Vlaming redelijk actief zijn. Drie op vier zou regelmatig sporten.

Drie op de vier Vlamingen sport regelmatig. Dat blijkt althans uit een peiling van de CM bij meer dan 3.000 Vlamingen voor het meinummer van het gratis tijdschrift çava?.

Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Vlamingen (58%) vindt dat hij of zij genoeg beweegt. Mannen blijken het sportiefst te zijn: 83% van de mannen sport meer dan anderhalf uur per week tegenover 74% van de vrouwen. Toch neemt een tiende van de respondenten – ongeacht het weer – de auto voor een verplaatsing van minder dan een kilometer. Fietsen is met stip de meest uitgeoefende sport bij zowel mannen (67%) als vrouwen (57%).

Tijdsgebrek

Vier op de tien respondenten is ervan overtuigd dat zijn conditie even goed is als die van de gemiddelde Vlaming. Bijna 1 op de 3 (32%) schat zijn conditie zelfs beter in. 74% van de Vlamingen sport met als voornaamste motivatie “gewichtsverlies” (80%) terwijl 78% van de mannen en 65% van de vrouwen van mening is dat bedprestaties hand in hand gaan met een goede conditie.

De voornaamste belemmering om te sporten is “gebrek aan tijd” (50%), gevolgd door “geen zin” (27%) en “gebrek aan doorzettingsvermogen” (25%). (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content