Vlaming heeft liever goed gesprek dan seks

Gevraagd naar het allerbelangrijkste in een relatie antwoordt de Vlaming ‘praten’, gevolgd door ’trouw’, ‘gelijke interesses’ en ‘romantiek’. Nauwelijks twee procent vindt seks de hoogste prioriteit.

Een Vlaming heeft liever een goed gesprek dan seks. Dat blijkt uit een enquête van het CM-tijdschrift çava? bij tweeduizend Vlamingen.

Het tijdschrift kwam tot hoopgevende conclusies bij zijn bevraging. Zo zegt 79 procent van de mensen met een relatie nog steeds verliefd te zijn op zijn partner en een gelijkaardig percentage beschouwt zijn wederhelft als zijn beste vriend of vriendin.

Geheimen

Slechts een kwart van de Vlamingen geeft aan zich niet altijd goed te voelen in de relatie. Het aantal respondenten dat zich aanhoudend slecht voelt bij zijn partner bedraagt 2,7 procent.

Gevraagd naar het allerbelangrijkste in een relatie antwoordt de Vlaming ‘praten’, gevolgd door ’trouw’, ‘gelijke interesses’ en ‘romantiek’. Nauwelijks twee procent vindt seks de hoogste prioriteit. Driekwart vindt dat geen enkel onderwerp taboe mag zijn. Nochtans geeft 36,9 procent toe wel zelf geheimen te koesteren.

ComplimentjesVrouwen die hun man gelukkig willen maken, doen dit volgens het onderzoek best door af en toe complimentjes te geven (50,2%). Seks (47%) en het gunnen van de nodige vrijheid (45,5%) volgen op de tweede en derde plaats.

Vrouwen worden op hun beurt gelukkig van complimentjes (63,3%), steun bij hun ideeën (54,2%) of de partner die spontaan huishoudelijke taken uitvoert (46,2%). (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content