Frisdrank bevat ongeveer 10 koffielepeltjes suiker. Energie waar je lichaam geen rekening mee houdt voor het hongergevoel. Niet meteen gezond, dus, maar soms vinden mensen het ook nodig om de slechte eigenschappen van frisdrank op zeer plastische wijze aan te tonen. Zo dook er op YouTube onlangs een video op die toont wat er gebeurt wanneer je een flesje suikerrijke Coca-Cola kookt. Het voor de hand liggende, maar niettemin wansmakelijke resultaat ziet u hier:

Eerder bundelden drie grote Australische organisaties, de Cancer Council, Diabetes Australia en de National Heart Foundation, hun krachten in de strijd tegen frisdrank met een eigen video. In die clip ziet u hoe iemand een gekend rood blik opentrekt en uitschenkt. Maar het typische donkerbruine vocht verandert geleidelijk in een dikke vette brij in een glas dat iemand met moeite tracht uit te drinken.

Frisdrank bevat ongeveer 10 koffielepeltjes suiker. Energie waar je lichaam geen rekening mee houdt voor het hongergevoel. Niet meteen gezond, dus, maar soms vinden mensen het ook nodig om de slechte eigenschappen van frisdrank op zeer plastische wijze aan te tonen. Zo dook er op YouTube onlangs een video op die toont wat er gebeurt wanneer je een flesje suikerrijke Coca-Cola kookt. Het voor de hand liggende, maar niettemin wansmakelijke resultaat ziet u hier: Eerder bundelden drie grote Australische organisaties, de Cancer Council, Diabetes Australia en de National Heart Foundation, hun krachten in de strijd tegen frisdrank met een eigen video. In die clip ziet u hoe iemand een gekend rood blik opentrekt en uitschenkt. Maar het typische donkerbruine vocht verandert geleidelijk in een dikke vette brij in een glas dat iemand met moeite tracht uit te drinken.