Uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) blijkt dat 25,1 procent van alle Vlamingen tussen 55 en 64 jaar dagelijks alcohol consumeert. Dat percentage gaat de laatste jaren in stijgende lijn: in 2004 lag het op 12,6 procent, schrijft De Zondag.

Ook in de leeftijdscategorie 65 tot 74 jaar stijgt het aantal dagelijkse alcoholdrinkers fors, tot 23,3 procent. Ook het gemiddeld aantal glazen dat per week gedronken wordt, stijgt bij 55-plussers. Vooral mannen tussen 55 en 64 jaar behoren tot de risicogroep met gemiddeld 17,2 glazen.

'De reden werd niet bevraagd. Meer vrije tijd en ruime financiële middelen spelen mee, maar ook eenzaamheid en gebruik van alcohol om met de negatieve gevolgen van ouder worden om te gaan, kunnen een rol spelen', aldus de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen in de krant. (Belga/AVE)

Uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) blijkt dat 25,1 procent van alle Vlamingen tussen 55 en 64 jaar dagelijks alcohol consumeert. Dat percentage gaat de laatste jaren in stijgende lijn: in 2004 lag het op 12,6 procent, schrijft De Zondag. Ook in de leeftijdscategorie 65 tot 74 jaar stijgt het aantal dagelijkse alcoholdrinkers fors, tot 23,3 procent. Ook het gemiddeld aantal glazen dat per week gedronken wordt, stijgt bij 55-plussers. Vooral mannen tussen 55 en 64 jaar behoren tot de risicogroep met gemiddeld 17,2 glazen. 'De reden werd niet bevraagd. Meer vrije tijd en ruime financiële middelen spelen mee, maar ook eenzaamheid en gebruik van alcohol om met de negatieve gevolgen van ouder worden om te gaan, kunnen een rol spelen', aldus de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen in de krant. (Belga/AVE)