Pascale Naessens: ‘Ik pleit voor meer vet’ (video)

Pascale Naessens © vrt

‘Mensen hebben een fout idee van wat gezonde voeding is’, zegt gezondheidsgoeroe en kookfenomeen Pascale Naessens.

‘Mensen denken dat gezonde voeding hetzelfde is als konijnenvoer, maar ik zeg juist het tegenovergestelde’, meent Pascale Naessens die in “Van Gils & Gasten” al haar zevende kookboek voorstelde. De voedingexperte is van oordeel dat we vetten, in tegenstelling tot wat heel wat mensen denken, juist niet moeten vermijden in ons dieet om gezond te leven. Ze pleit daarom voor meer olie, meer verzadigd vet en meer avocado’s.

Ook over het verschil tussen gezonde en ongezonde vetten bestaat er volgens Naessens bij heel wat mensen een misverstand. Met gezonde vetten bedoelt ze vetten in natuurlijke producten, ook verzadigde vetten. ‘Als je volle yoghurt eet, waar verzadigd vet in zit, dan heeft ook verzadigd vet zijn plaats in de gezonde keuken. Maar het is fout als we die vetten daar uit gaan halen, manipuleren en in een andere context gaan brengen’, aldus Naessens in “Van Gils & Gasten”. Haar motto: ‘Respecteer de natuur en probeer alles in zijn natuurlijke context te eten en je zal zien dat die vetten altijd goed zitten, ook in volle yoghurt en volle melk.’

Bekijk hier de volledige aflevering

Voor haar nieuwe boek ‘Puur Pascale’ interviewde Naessens drie gerenommeerde experts over gezonde voeding: David Ludwig en Walter Willett van de Harvard University en Darius Mozaffarian van de Tufts University.

‘Puur Pascale’ verschijnt op 8 september bij uitgeverij Lannoo. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content