Bij een carrièreswitch zouden werknemers niet enkel rekening houden met de kenmerken van een bedrijf of de aangeboden kans. Ook de professionele kenmerken van een stad zijn van belang. Een stad waar net uw specifiek talent floreert, zal plots een pak interessanter lijken als u denkt te verhuizen. Of misschien voelt u zich meer aangetrokken tot een omgeving waar u met uw talent een unieke rol kan spelen. Om na te gaan welke talenten welke steden kenmerken, bracht sociaal netwerk LinkedIn die zaken voor de Verenigde Staten en Europa in kaart.

Data van 175 miljoen gebruikers

'Steden bieden niet alleen een geconcentreerde toegang tot diverse culturele, culinaire en educatieve opties, ze voeden en trekken groepen werknemers aan met zowel complementaire als contrasterende vaardigheden', schrijft Sohan Murthy op de officiële blog van het sociale netwerk.

Meer dan 175 miljoen LinkedIn-gebruikers zijn in de VS en Europa gebaseerd. Aan de hand van hun aangegeven vaardigheden en locaties op hun profiel, kon het netwerk twee kaarten creëren die de talenten per grote stad belichten.

Door het gekleurde bolletje bij een stad aan te klikken, krijgt u een reeks belangrijke talenten te zien. De computermuis over de legende bewegen, toont dan weer die steden die dezelfde talenten delen.

Europees ICT-talent

Brussel wordt gekenmerkt door beleidsmakers en internationale relaties, wat vast iets te maken heeft met het feit dat het de hoofdstad van de Europese Unie is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat industrieën hun stempel drukken op verschillende steden. Toulouse, met het hoofdkwartier van Airbus, toont veel luchtvaart- en productietalenten en mode is niet uit Milaan weg te denken.

Uit de gegevens blijkt ook dat in veel Europese steden computervaardigheden centraal staan. De Spaanse steden Madrid en Sevilla domineren het Java-talent. In het Duitse Hamburg en hoofdstad Berlijn weten ze heel wat over gebruikersinterfaces, gameontwikkeling en mobiele ontwikkeling - wat wijst op de bloei van starters in de regio. In Polen heeft de bevolking een brede kennis met de meeste verschillende technologische vaardigheden.

Tot slot is Londen het multi-talent onder de Europese steden, met een heleboel vaardigheden die vechten voor de eerste plaats. Financiën, handel en entertainment zijn bijna gelijk vertegenwoordigd. Maar uiteindelijk wint dat laatste talent het van de zakenmannen.

Van olie tot Hollywood

In de VS zijn talenten verbonden aan de petroleumindustrie terug te vinden in Texas, Louisiana, Oklahoma en North Dakota. De Rust Belt vormde ooit het zwaartepunt van de zware industrie in de VS, maar laat ook vandaag nog zijn sporen na. De automobielindustrie heeft invloed op de productie- en ingenieursvaardigheden in Michigan, Indiana, Ohio en Pennsylvania. Tot slot worden Los Angeles - met Hollywood - en Nashville - thuis van countrymuziek - gekenmerkt door muzikaal-, televisie- en acteertalent. Of hoe sommige steden zich toch in een hokje laten duwen.

Bij een carrièreswitch zouden werknemers niet enkel rekening houden met de kenmerken van een bedrijf of de aangeboden kans. Ook de professionele kenmerken van een stad zijn van belang. Een stad waar net uw specifiek talent floreert, zal plots een pak interessanter lijken als u denkt te verhuizen. Of misschien voelt u zich meer aangetrokken tot een omgeving waar u met uw talent een unieke rol kan spelen. Om na te gaan welke talenten welke steden kenmerken, bracht sociaal netwerk LinkedIn die zaken voor de Verenigde Staten en Europa in kaart.'Steden bieden niet alleen een geconcentreerde toegang tot diverse culturele, culinaire en educatieve opties, ze voeden en trekken groepen werknemers aan met zowel complementaire als contrasterende vaardigheden', schrijft Sohan Murthy op de officiële blog van het sociale netwerk.Meer dan 175 miljoen LinkedIn-gebruikers zijn in de VS en Europa gebaseerd. Aan de hand van hun aangegeven vaardigheden en locaties op hun profiel, kon het netwerk twee kaarten creëren die de talenten per grote stad belichten.Door het gekleurde bolletje bij een stad aan te klikken, krijgt u een reeks belangrijke talenten te zien. De computermuis over de legende bewegen, toont dan weer die steden die dezelfde talenten delen.Brussel wordt gekenmerkt door beleidsmakers en internationale relaties, wat vast iets te maken heeft met het feit dat het de hoofdstad van de Europese Unie is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat industrieën hun stempel drukken op verschillende steden. Toulouse, met het hoofdkwartier van Airbus, toont veel luchtvaart- en productietalenten en mode is niet uit Milaan weg te denken.Uit de gegevens blijkt ook dat in veel Europese steden computervaardigheden centraal staan. De Spaanse steden Madrid en Sevilla domineren het Java-talent. In het Duitse Hamburg en hoofdstad Berlijn weten ze heel wat over gebruikersinterfaces, gameontwikkeling en mobiele ontwikkeling - wat wijst op de bloei van starters in de regio. In Polen heeft de bevolking een brede kennis met de meeste verschillende technologische vaardigheden.Tot slot is Londen het multi-talent onder de Europese steden, met een heleboel vaardigheden die vechten voor de eerste plaats. Financiën, handel en entertainment zijn bijna gelijk vertegenwoordigd. Maar uiteindelijk wint dat laatste talent het van de zakenmannen.In de VS zijn talenten verbonden aan de petroleumindustrie terug te vinden in Texas, Louisiana, Oklahoma en North Dakota. De Rust Belt vormde ooit het zwaartepunt van de zware industrie in de VS, maar laat ook vandaag nog zijn sporen na. De automobielindustrie heeft invloed op de productie- en ingenieursvaardigheden in Michigan, Indiana, Ohio en Pennsylvania. Tot slot worden Los Angeles - met Hollywood - en Nashville - thuis van countrymuziek - gekenmerkt door muzikaal-, televisie- en acteertalent. Of hoe sommige steden zich toch in een hokje laten duwen.