Efficiëntste remedie bij liefdesverdriet: ‘Slik een aspirine’

Liefdesverdriet © Istock

Bij een gebroken hart heeft het niet veel zin om te blijven analyseren wat er is misgelopen, stelt een Amerikaanse psycholoog. ‘Een aspirine daarentegen is veel efficiënter om de pijn te verzachten.’

Bij liefdesverdriet moet u praten om over uw relatiebreuk heen te komen, wordt algemeen aangenomen. Maar daar is de Amerikaanse psycholoog Walter Mischel het niet mee eens. In de Britse krant The Guardian zegt hij dat het veel efficiënter is om een aspirine te slikken.

Volgens Mischel heeft het niet veel zin om te blijven analyseren wat er is misgelopen bij een stukgelopen relatie, een aspirine daarentegen verzacht volgens hem wel de pijn. ‘Het is beter om afstand te nemen, door te blijven piekeren, kom je in een neerwaartse spiraal terecht’, aldus de psycholoog.

Beste advies: ‘Neem aspirine en bel morgen terug’

Mischels liet zich voor zijn advies – om een aspirine te slikken tegen liefdesverdriet – inspireren door verschillende onderzoeken die hij bundelde in het boek The Marshmallow Test. ‘Wanneer mensen praten over de pijn na een breuk, gaat dit niet alleen over emotionele pijn, liefdesverdriet kan ook op een fysieke manier pijn doen.’

‘Wanneer u gebeld wordt door een vriend of vriendin die net gedumpt is, lijkt het crue om te zeggen, neem een aspirientje en bel mij morgen maar terug. Maar eigenlijk is dit het beste advies dat u kan geven.’ (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content