Sinds half december 2011 hebben in België 106 vrouwen minderwaardige borstimplantaten van de Franse fabrikant PIP laten verwijderen. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van cijfers van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

"Zeventig vrouwen verwijderden de implantaten preventief, bij achtentwintig was de enveloppe gescheurd, bij zes lekte er gel en nog eens twee vrouwen hadden ontstekingen", zegt woordvoerder Ann Eeckhout. "Bij één op de drie was er dus wel degelijk een probleem."

Grootschalig bedrog

Volgens de Franse overheidsdienst ANSM hebben alles samen al 17.411 Françaises hun implantaten laten verwijderen. Van de 30.099 verwijderde implantaten bleken er 7.634 een gebrek te vertonen. Het is volgens de kranten niet duidelijk hoeveel Belgische vrouwen een PIP-implantaat hebben: de cijfers lopen uiteen van 150 tot 4 keer zoveel.

De oprichter van PIP, Jean-Claude Mas, werd eind vorig jaar tot vier jaar cel veroordeeld wegens grootschalig bedrog. (Belga/AVE)

Sinds half december 2011 hebben in België 106 vrouwen minderwaardige borstimplantaten van de Franse fabrikant PIP laten verwijderen. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van cijfers van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten."Zeventig vrouwen verwijderden de implantaten preventief, bij achtentwintig was de enveloppe gescheurd, bij zes lekte er gel en nog eens twee vrouwen hadden ontstekingen", zegt woordvoerder Ann Eeckhout. "Bij één op de drie was er dus wel degelijk een probleem." Volgens de Franse overheidsdienst ANSM hebben alles samen al 17.411 Françaises hun implantaten laten verwijderen. Van de 30.099 verwijderde implantaten bleken er 7.634 een gebrek te vertonen. Het is volgens de kranten niet duidelijk hoeveel Belgische vrouwen een PIP-implantaat hebben: de cijfers lopen uiteen van 150 tot 4 keer zoveel. De oprichter van PIP, Jean-Claude Mas, werd eind vorig jaar tot vier jaar cel veroordeeld wegens grootschalig bedrog. (Belga/AVE)