Dodental ebola loopt op tot 1.229

© AFP

In West-Afrika heeft de ebola-epidemie al 1.229 doden geëist, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De ebola-epidemie heeft in West-Afrika al 1.229 doden geëist. Dat maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend. Op drie dagen tijd, tussen 14 en 16 augustus, zijn nog eens 84 mensen bezweken aan de ziekte, in Guinee, Liberia, Nigeria en Sierra Leone. Ondanks de internationale inzet is dat nog altijd een sterke stijging. Er zijn in die drie dagen 113 nieuwe gevallen gemeld.

In West-Afrika zijn in totaal al 2.240 gevallen bekend van ebola. De WHO vermoedt dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt, en dat vooral in landelijke gebieden nog niet alle zieken en sterfgevallen geregistreerd zijn. Voor de organisatie moet er meer ingezet worden op het indammen van de epidemie.

Maandag nog kantte de WHO zich tegen het reis- en handelsverbod. De organisatie meent dat de kans op een ebolabesmetting op reis “laag” is.

In de Spaanse stad Bilbao is intussen een patiënt opgenomen die mogelijk ebola heeft. De man was onlangs teruggekeerd uit Sierra Leone. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of de man al dan niet ebola heeft. De 13-jarige jongen uit Guinee die uit voorzorg in een ziekenhuis in Oostende in quarantaine werd geplaatst, heeft geen ebola. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content