De eenvoudigste tip voor een beter seksleven vindt u in de keuken (studie)

© iStock

De ‘verboden vrucht’ is niet alleen gezond, maar mogelijk ook de sleutel tot een bevredigend vrouwelijk seksleven, zo blijkt uit een Italiaanse studie.

Volgens een nieuwe studie in Archives of Gynecology and Obstetrics hebben vrouwen die regelmatig appels eten een beter seksleven.

De onderzoekers bestudeerden gedurende zeven maanden de eetgewoontes van 731 seksueel actieve Italiaanse vrouwen tussen 18 en 43 jaar. De vrouwen werden in twee groepen ingedeeld: zij die een tot twee appels per dag aten en zij die amper of geen appels tot zich namen. Vervolgens werd de deelneemsters gevraagd om de zogenaamde Female Sexual Function Index (FSFI) in te vullen, een vragenlijst over seksuele disfuncties bij vrouwen die peilt naar onder andere verlangens, opwinding, bevrediging en pijn. Vrouwen die elke dag een appel aten, bleken hogere FSFI-scores te hebben en dus een hoger libido.

En wat is er dan zo speciaal aan appels, vraag u zich af? Het zijn bronnen van fyto-oestrogeen en polyfenolen, die eerder al geassocieerd werden met positieve effecten in de slaapkamer. Het fruit heeft daarmee dezelfde seksuele voordelen als rode wijn en chocolade, maar is in tegenstelling tot de laatste twee ook nog eens goed voor de gezondheid.

De schil van de appel

Het is ook mogelijk dat de schil van de appel een rol speelt, want die bevat hoge concentraties fenolische antioxidanten. Om te weten te komen of het inderdaad aan de schil ligt, is verder onderzoek nodig, aangezien aan deze studie alleen vrouwen deelnamen die hun appels niet schilden.

Hoewel de resultaten ‘intrigerend’ zijn, waarschuwen de onderzoekers dat de resultaten toch met een korreltje zout moeten worden genomen. Het onderzoek omvat immers een te beperkt aantal deelnemers om echt grote conclusies te kunnen trekken.

Maar baat het niet, dan schaadt het niet, denken wij dan. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content