Coca-Cola Belgium gaat productieproces aanpassen

© Reuters

Coca-Cola Belgium gaat zijn geheime recept niet wijzigen, maar wel zijn productieproces.

Dat meldt de frisdrankproducent als reactie op berichten in verschillende media dat Coca-Cola en Pepsi hun recepten zouden aanpassen na een waarschuwing dat de stof die cola zijn typisch bruine kleur geeft, kankerverwekkend zou zijn.

“We willen die beweringen rechtzetten en helemaal duidelijk zijn”, aldus Coca-Cola Belgium op zijn website. “De karamelkleurige stof die in onze dranken gebruikt wordt, is – en was steeds – veilig en The Coca-Cola Company zal de formule van zijn beroemde Coca-Cola dranken niet veranderen. We hebben ook in het verleden herhaaldelijk ons fabricatieproces aangepast, maar we hebben nooit onze geheime formule gewijzigd.”

Productieproces lichtjes wijzigen

Het bedrijf geeft aan dat het productieproces enkele wijzigingen zal ondergaan, maar dat die geen impact zullen hebben op de dranken. “We hebben onze karamelleveranciers gevraagd om het productieproces aan te passen, om de aanwezigheid van 4-methylimidazole (4-MI) te verminderen in de karamel. Maar dit zal geen impact hebben op de formule, noch op de producten.”

Kwaliteit en veiligheid“Prioriteit nummer één blijft voor ons om de hoogste kwaliteit en veiligheid te bieden voor onze merken”, luidt het nog. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content