Dat schrijft De Standaard.

Anne Verougstraete betreurt dat uitgerekend de voorbehoedsmiddelen die het meest betrouwbaar zijn, omdat een vrouw er niet elke dag aan hoeft te denken, niet terugbetaald worden: het hormonenspiraal, dat ongeveer 150 euro kost, en het hormonaal implantaat, dat 146 euro kost.

Voor meisjes jonger dan 21 jaar is het eerste gratis, voor het implantaat betalen zij 36 euro. Enkele ziekenfondsen geven een tegemoetkoming voor wie ouder is dan 21 jaar. Maar de ziekteverzekering komt er niet in tussen.

"Jammer", vindt de arts. "Want we weten dat een op de drie vrouwen meer dan één abortus laten uitvoeren. Zij zouden niet hoeven terug te komen als het spiraal en het implantaat terugbetaald werden aan iedereen."

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard.Anne Verougstraete betreurt dat uitgerekend de voorbehoedsmiddelen die het meest betrouwbaar zijn, omdat een vrouw er niet elke dag aan hoeft te denken, niet terugbetaald worden: het hormonenspiraal, dat ongeveer 150 euro kost, en het hormonaal implantaat, dat 146 euro kost. Voor meisjes jonger dan 21 jaar is het eerste gratis, voor het implantaat betalen zij 36 euro. Enkele ziekenfondsen geven een tegemoetkoming voor wie ouder is dan 21 jaar. Maar de ziekteverzekering komt er niet in tussen. "Jammer", vindt de arts. "Want we weten dat een op de drie vrouwen meer dan één abortus laten uitvoeren. Zij zouden niet hoeven terug te komen als het spiraal en het implantaat terugbetaald werden aan iedereen."(Belga/RR)