Gerecht houdt reconstructie in Schaarbeek mét Abrini

Max Roosstraat © BELGA

In de Max Roosstraat houdt het gerecht een reconstructie rond de aanslag die op 22 maart plaatsvond op de luchthaven Brussels Airport.

Het gerecht zal donderdagnamiddag in de Max Roosstraat in Schaarbeek een reconstructie houden van de aanslag die op 22 maart plaatsvond op de luchthaven Brussels Airport. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door het federaal parket. De reconstructie zal beginnen om 14.30 uur en de pers zal op afstand gehouden worden. Volgens mediaberichten zal de overlevende dader van de aanslag in Zaventem, Mohamed Abrini, aan de reconstructie meewerken, en zou er later op de dag ook in de vertrekhal van Brussels Airport een reconstructie plaatsvinden.

Abrini moet aan de speurders tonen hoe hij samen met zijn twee overleden medeplichtigen Ibrahim El Bakraoui en Najim Lachraaoui op 22 maart vanuit hun safehouse aan de Max Roosstraat de taxi nam naar de luchthaven. Ook de taxichauffeur zelf is allicht bij de reconstructie aanwezig. Abrini zal tonen hoe hij en zijn drie kompanen de drie reiszakken boordevol spijkers en TATP-springstof in de koffer van de taxi duwden. Twee zakken bleven achter in het appartement omdat de koffer van de auto te klein was. Daarna vertrok de taxi richting Zaventem. Op Brussels Airport zal Abrini tonen hoe hij en zijn twee kompanen hun springladingen tot ontploffing brachten.

De reconstructie van de aanslag komt er net geen twee maanden na de aanslagen. Bij de aanslagen in de luchthaven en in het metrostation Maalbeek kwamen op 22 maart 32 mensen om het leven. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content