Gent krijgt af te rekenen met stevig onweer

© Belga

Gent en omgeving hebben een stevig onweer te verwerken gekregen. De brandweer stelde een wachtlijst op van de mensen die hulp nodig hebben.

De Gentse brandweer heeft zaterdagmorgen al meer dan zestig oproepen ontvangen voor het onweer dat over de stad trok. Dat is vernomen bij de Gentse brandweer, die een wachtlijst opstelde.

De lokale politie zegt dat er vooral in Oostakker verschillende meldingen zijn van ondergelopen straten, zoals de Sint-Laurentiusstraat, Bredestraat en Wolfputstraat. In de Waterstraat in Sint-Amandsberg verspert een omgewaaide boom de rijbaan. In de Marcus van Vaernewijckstraat in Mariakerke is de elektriciteitsbedrading losgekomen en die hangt op anderhalve meter hoogte.

Binnen de zone van de Gentse Feesten valt de schade nog mee, zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez. Aan café Belleman is een tentje ingestort en op Pole Pole en Sint-Baafs zijn enkele afsluitingen omgewaaid.

Nog meer onweersleed

Het onweer dat zaterdagochtend over verschillende delen van het land trekt, heeft ook al verschillende overstromingen in Henegouwen veroorzaakt. In het Luxemburgse Bertrix moesten dan

weer hagelstenen met bulldozers geruimd worden. In Rouvroy moesten scouts geëvacueerd worden met de hulp van de brandweer van Virton. De wind rukte ook het dak van een school in Montignies-sur-Sambre af. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content