Gelekte nota dreigt BHV-gesprekken te bemoeilijken

Dat de aangepaste nota van Di Rupo gelekt is op Knack.be maakt de BHV-onderhandelingen mogelijk nog moeilijker. Dat is vernomen in kringen van onderhandelaars.

Bij het begin van de vergadering om 13.00 uur dreigt er tussen de onderhandelende partijen een duchtig woordje gepraat te zullen worden. De aangepaste formateursnota die Elio Di Rupo vorige dinsdag aan de onderhandelende partijen heeft bezorgd, is uitgelekt op Knack.be. Het gaat om een Franstalige versie van de nota.

Dat de aangepaste nota op een cruciaal moment uitlekt, zal de sfeer aan de onderhandelingstafel wellicht niet ten goede komen. Het begin van de vergadering – voorzien om 13.00 uur in het voorzitterschap van de Kamer – lijkt voor vuurwerk te zullen zorgen.

Zo goed als zeker lekte een Franstalige partij

Het gaat om de nota die formateur Di Rupo na een reeks bilaterale ontmoetingen met de onderhandelaars aanpaste en vorige dinsdag aan de verschillende partijen bezorgde. De Vlaamse partijen kregen een Nederlandstalige versie, de Franstaligen een Franstalige.

Bij sommige partijen wordt de conclusie dat BHV op de lange baan wordt geschoven met klem ontkend. De splitsing van BHV is gelinkt aan extra geld voor Brussel en de benoeming van de drie burgemeesters. Indien de splitsing er niet komt, komt er ook geen extra geld voor Brussel, wordt benadrukt. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content