Fré Vandamme (CD&V) – Menen

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de verkiezingen?

Blijft de huidige burgemeester of neemt Martine Fournier de fakkel over? Dat is de hamvraag in Menen, met CD&V staan we klaar om er de komende 6 jaar het beste van te maken.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

De kiezer dient winnaar te worden, er moet eindelijk weer een beleid van overleg en samenwerking zijn. Momenteel heeft het stadsbestuur geen meerderheid meer, na de verkiezingen zal ook de democratie weer winnaar zijn.

Verliezers zouden wel eens die mensen kunnen zijn die er van genieten dat alles overhoop ligt en daar garen proberen van te spinnen.

Wat is van belang in uw gemeente?

Verhogen van kansen. Menen heeft heel veel potentieel dat niet benut wordt of te weinig gesteund wordt. Verenigingen en vrijwilligers doen inspanningen op sociaal, cultureel en sportief vlak, bedrijven nemen initiatieven op economisch vlak. Zij hebben de kansen gegrepen en moeten daarin gesteund worden. Daarnaast dient het Stadsbestuur nieuwe kansen te creëren zodat iedere inwoner de kansen kan benutten die ze verdient.
Kiezen voor kansen is kansen creëren en ondersteunen.

Als iedereen de kansen grijpt zal onze stad versterkt worden en zullen we weer slagkrachtig kunnen reageren op de nood aan zorg voor zij die zorg nodig hebben.

Deze extra slagkracht zal ook nodig zijn als we onze grootste uitdagingen willen waar maken, zijnde renovatie van de rusthuizen, renovatie van ons jeugdcentrum in Park ter Walle en realisatie van het nieuw cultureel centrum in Lauwe. Dure projecten waarvoor de budgettaire ruimte zeer krap zal zijn. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen – en een foto van uzelf – door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content