Gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) roept op om het 'gerecht zijn werk te laten doen en niet te vervallen in politieke spelletjes'. Dat zegt hij in een reactie op zijn opvolgster Maggie De Block (Open VLD), die dinsdag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken een administratief rapport voorstelde over de humanitaire visa die Francken destijds heeft toegekend.

In een mededeling aan Belga verwijst Francken naar 'de uitvoerige toelichting die hij heeft gegeven tijdens de hoorzitting in de commissie'. Hij blijft 'ten volle' achter de reddingsoperaties staan. 'Dat bood namelijk de enige mogelijkheid om de christelijke minderheidsgroep die onder dreiging van dood leefde in veiligheid te brengen.'

'Als er uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat er door een bepaalde persoon misbruik gemaakt werd van het systeem, dan moet dat streng bestraft worden', zegt Francken. Hij betreurt dat zijn opvolgster 'en anderen in het dossier dit op dit moment voor electorale doeleinden gebruiken'. Francken roept op 'om het gerecht zijn werk te laten doen, en niet te vervallen in politieke spelletjes'.

Gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) roept op om het 'gerecht zijn werk te laten doen en niet te vervallen in politieke spelletjes'. Dat zegt hij in een reactie op zijn opvolgster Maggie De Block (Open VLD), die dinsdag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken een administratief rapport voorstelde over de humanitaire visa die Francken destijds heeft toegekend. In een mededeling aan Belga verwijst Francken naar 'de uitvoerige toelichting die hij heeft gegeven tijdens de hoorzitting in de commissie'. Hij blijft 'ten volle' achter de reddingsoperaties staan. 'Dat bood namelijk de enige mogelijkheid om de christelijke minderheidsgroep die onder dreiging van dood leefde in veiligheid te brengen.''Als er uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat er door een bepaalde persoon misbruik gemaakt werd van het systeem, dan moet dat streng bestraft worden', zegt Francken. Hij betreurt dat zijn opvolgster 'en anderen in het dossier dit op dit moment voor electorale doeleinden gebruiken'. Francken roept op 'om het gerecht zijn werk te laten doen, en niet te vervallen in politieke spelletjes'.