Formatie: Peeters ‘informeert’ naar Waals begrotingsevenwicht

© Reuters

Kris Peeters, momenteel op missie in zuidelijk Afrika, wil behalve een kleine uithaal naar het Waals begrotingsevenwicht, niets kwijt over de formatiegesprekken.

“Ik hoor dat de Waalse regering de staatshervorming aan het voorbereiden is. Vlaanderen heeft zijn begroting in 2011 in evenwicht, maar wanneer gaat dat in Wallonië zijn? En Brussel?” Dat was het enige wat Vlaams minister-president en CD&V-kopstuk Kris Peeters vrijdag in Kaapstad (Zuid-Afrika) kwijt wilde over de lopende federale onderhandelingen.

De Vlaamse regeringsleider werd vrijdag door de pers die hem vergezelt op zijn missie naar Zuid-Afrika en Mozambique aan de tand gevoeld over de toestand in de Wetstraat. Peeters wilde enkel kwijt dat hij de afgelopen week zijn partijvoorzitter Wouter Beke dagelijks aan de lijn had. Maar over de onderhandelingen zelf of de sfeer aan tafel hield hij de lippen op elkaar. “Ik heb geleerd om niet vanuit het buitenland te reageren op zaken die in België gebeuren”, zei hij.

Federale staatshervorming

Enkel na aandringen reageerde hij op het feit dat de Waalse regering de federale staatshervorming aan het voorbereiden is in het kader van de eigen begrotingsonderhandelingen. Kris Peeters herinnerde eraan dat Vlaanderen dit jaar reeds de begroting in evenwicht zal hebben en vroeg zich af wanneer Wallonië dat zal doen. En hoe zit het met Brussel, voegde hij eraan toe. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content