Fernand Koekelberg blijft geschorst

© Belga

De voormalige commissaris-generaal van de federale politie Fernand Koekelberg blijft geschorst.

De Raad van State besliste vandaag om de schorsing van commissaris Fernand Koekelberg niet op te schorten. De voormalige commissaris-generaal van de federale politie was door zijn vervanger, Paul Van Thielen, geschorst nadat hij in verdenking was gesteld voor verkrachting. Een eerste schorsing was door de Raad van State wel opgeschort, en door de regering ingetrokken, waarop een tweede schorsingsbeslissing volgde. Die heeft de Raad van State nu geweigerd op te schorten.

Koekelberg voerde tegen de tweede schorsingsbeslissing onder meer aan dat die niet gerechtvaardigd was omdat er geen urgentie meer was en dat andere hogere officieren, die ook in verdenking waren gesteld voor ernstige misdrijven, niet geschorst waren geweest. De Raad van State heeft de commissaris nu ongelijk gegeven waardoor zijn schorsing gehandhaafd blijft. Koekelberg kan wel nog een vernietigingsprocedure opstarten.

Reactie Turtelboom

Ontslagnemend minister Turtelboom “hoopt dat hiermee de rust verder weerkeert”. “Het belangrijkste is nu dat de politie zich kan richten op de uitdagingen van de toekomst en in de belangstelling komt met haar verwezenlijkingen en niet met persoonlijke affaires.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content