Extra speurders voor onderzoek naar Bende van Nijvel

© Belga

Het team dat onderzoek doet naar de Bende van Nijvel, wordt versterkt met vijf speurders van de federale gerechtelijke politie. Er komen ook vier speurders bij van het Comité P.

Voorts zal er worden samengewerkt met het federaal parket, dat onder meer zal worden ingeschakeld als centraal aanspreekpunt voor de slachtoffers. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) dinsdag in de Kamer gezegd.

Justitieminister Geens bracht in de commissie verslag uit van zijn ontmoeting met het College van procureurs-generaal maandag over het dossier van de Bende van Nijvel. Na dat overleg bevestigt minister Geens dat het team dat onderzoek doet naar de Bende van Nijvel, wordt uitgebreid. Het onderzoeksteam van vijf speurders krijgt er vijf onderzoekers bij van de federale gerechtelijke politie.

Voorts komen er vier speurders bij van het Comité P, het comité dat toezicht houdt op de politiediensten. Ook zal de hulp ingeschakeld worden van het federaal parket. Dat parket heeft sinds zijn oprichting een pak ervaring opgebouwd met onder meer bijzondere opsporingstechnieken, maar ook rond slachtofferhulp.

Bedoeling is dat het federaal parket zal optreden als centraal aanmeldings- en aansprekingspunt zoals ook gebeurde na de terreuraanslagen van 2016.

Voorts kondigde minister Geens aan dat er op 6 december een nieuwe vergadering komt voor de slachtoffers en nabestaanden van de slachtoffers van de Bende van Nijvel. Bedoeling is dat soort vergaderingen met de slachtoffers ‘geregeld’ te herhalen.

Partner Content