Ex-Ford-arbeider veroordeeld tot 30 jaar cel voor huurmoord

© REUTERS
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

In Venezuela is een 70-jarige ex-Ford-arbeider veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar omdat hij zijn dochter en haar man liet vermoorden door zes huurmoordenaars.

Toen de Vlaming Armand Callaars de deur van Ford Genk achter zich dichttrok, waande hij zich op weg naar het paradijs. Hij trok naar het Venezolaanse eiland Isla Margarita en investeerde er zijn spaargeld in de bed and breakfast van zijn dochter en haar man, die eerder een café in Laakdal sloten, om in Venezuela hun droom achterna te jagen.

Callaars ruilde zijn zieke echtgenote voor een jonge plaatselijke schone en begon een nieuw leven. Naar zijn investering keek hij niet meer om, tot hij ruzie kreeg met zijn dochter en haar man. Het koppel had van de bed and breakfast een rendabele zaak gemaak, voor een deel met het geld van Callaars.

Toen de ruzies erger en erger werden, plantte Callaars drugs in de bed and breakfast waarvoor zijn schoonzoon onterecht zes maanden gevangenisstraf kreeg. Na zijn vrijlating kwam er geen einde aan de ruzies.

‘Ja ik liet hen vermoorden. Ik wilde liever alleen in de villa wonen’

Callaars betaalde zes huurmoordenaars ieder 150 euro om zijn dochter en haar man te vermoorden. Het kostte hem 900 euro om de bed and breakfast in handen te krijgen. ‘Ja, ik liet hen vermoorden. Ik wilde liever alleen in de villa wonen,’ zei de ex-Ford-arbeider later tegen de speurders.

De huurmoordenaars knevelden hun slachtoffers en schoten hen dood. Callaars had na de feiten geen enkele moeite om aan de politie te bekennen dat hij achter de dood van zijn dochter zat. Het duurde niet lang voor hij de namen van de zes huurmoordenaars prijsgaf.

Callaars zal zijn laatste dagen niet samen met zijn nieuwe liefde in de bed and breakfast van zijn dochter slijten, maar in de gevangenis van San Antonio. Gezien zijn hoge leeftijd is de kans dat hij ooit nog op vrije voeten komt, zo goed als onbestaande.

Partner Content