Europese Commissie heeft volste vertrouwen in België

© Reuters

De Europese Commissie heeft laten weten dat ze niet van plan zou zijn om België aan te manen nu snel een regering te vormen.

De Europese Commissie heeft ontkend dat ze van plan is de snelle vorming van een regering in België te eisen om op die manier economische hervormingen door te voeren. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie “heeft het volste vertrouwen in de huidige regering van lopende zaken”, zei een woordvoerder donderdag.

Volgens de krant Le Soir zou de Commissie, die zich tot op heden buiten de politieke onderhandelingen in ons land heeft gehouden, op het punt staan de toon te verhogen. Anonieme bronnen benadrukken in de krant dat de hervormingen die de Commissie verwacht niet kunnen worden beslist door een ontslagnemende regering.

Volste vertrouwen

De Commissie liet donderdag echter weten dat de informatie “ongegrond” is. “Er is geen wijziging in het standpunt van de Commissie”, die “het volste vertrouwen heeft in de huidige regering van lopende zaken”, maar ook “in het democratisch proces in België”, aldus een woordvoerder.

Ze bereidt wel degelijk een algemeen rapport voor over de toestand van de openbare financiën in Europa, maar dat document zal geen enkele verwijzing naar de Belgische politieke toestand bevatten, stelde een andere woordvoerder. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content