Twee onbekenden schoten Karaivaz vrijdagmiddag dood voor zijn woning in de Atheense wijk Alimos. Volgens de krant Kathimerini toonde de autopsie aan dat hij geraakt werd door tien kogels: zes in de borststreek, twee in het hoofd, een in de nek en een in de handpalm. Speurders bekijken momenteel camerabeelden uit de buurt. Ze analyseren ook zijn blog, gsm en computer.

Volgens de Griekse media zijn er vermoedens dat de daders buitenlandse huurmoordenaars zijn. Mogelijk bevinden ze zich niet meer in het land.

Terrorisme uitgesloten

De autoriteiten sluiten intussen een terroristisch motief uit. De moord deed vele Grieken herinneren aan de moord op journalist Sokratis Giolios elf jaar geleden. Hij werd met zestien schoten afgemaakt voor zijn eigen huis. Een extreemlinkse Griekse terreurorganisatie eiste nadien de aanslag op.

Minister van Burgerbescherming Michalis Chrysochoidis beloofde zaterdag op de televisie om snel te schuldigen te vinden en hen voor de rechter te brengen. Ook premier Kyriakos Mitsotakis zei dat er snel duidelijkheid komt.

Twee onbekenden schoten Karaivaz vrijdagmiddag dood voor zijn woning in de Atheense wijk Alimos. Volgens de krant Kathimerini toonde de autopsie aan dat hij geraakt werd door tien kogels: zes in de borststreek, twee in het hoofd, een in de nek en een in de handpalm. Speurders bekijken momenteel camerabeelden uit de buurt. Ze analyseren ook zijn blog, gsm en computer. Volgens de Griekse media zijn er vermoedens dat de daders buitenlandse huurmoordenaars zijn. Mogelijk bevinden ze zich niet meer in het land. De autoriteiten sluiten intussen een terroristisch motief uit. De moord deed vele Grieken herinneren aan de moord op journalist Sokratis Giolios elf jaar geleden. Hij werd met zestien schoten afgemaakt voor zijn eigen huis. Een extreemlinkse Griekse terreurorganisatie eiste nadien de aanslag op. Minister van Burgerbescherming Michalis Chrysochoidis beloofde zaterdag op de televisie om snel te schuldigen te vinden en hen voor de rechter te brengen. Ook premier Kyriakos Mitsotakis zei dat er snel duidelijkheid komt.