De jonge klimaatactiviste wordt dinsdag verwacht in de Franse Assemblée Nationale. Thunberg werd uitgenodigd door 162 parlementsleden die lid zijn van Accélérons, een groepering die ijvert voor een 'ecologische en solidaire transitie'.

Maar de komst van de Zweedse roept weerstand op. Vooral parlementsleden van het conservatieve Les Républicains, de partij van onder meer oud-president Nicolas Sarkozy, weigeren haar toespraak bij te wonen.

Guillaume Larrivé, die kandidaat-voorzitter is voor de partij, noemt Thunberg een 'apocalyptische goeroe' en roept op tot een boycot. 'We hebben nood aan wetenschappelijke vooruitgang en politieke moed', aldus het parlementslid op Twitter.

Julien Aubert, een verkozene uit de Vaucluse, noemt Thunberg een 'winnares van de Nobelprijs voor de Angst'.

De boycot krijgt ook bijval van het Rassemblement Nationale van Marine Le Pen. En ook bij de partij van president Emmanuel Macron, La République en Marche, klinkt er hier en daar kritiek.

Zo vraagt Jean Baptiste Moreau dat er meer aandacht gaat naar wetenschappers. 'Dit meisje is zeker oprecht. Maar ik ben niet zeker of emotie en de permante buzz efficiënter zijn dan wetenschap', schrijft hij op Twitter.

De jonge klimaatactiviste wordt dinsdag verwacht in de Franse Assemblée Nationale. Thunberg werd uitgenodigd door 162 parlementsleden die lid zijn van Accélérons, een groepering die ijvert voor een 'ecologische en solidaire transitie'. Maar de komst van de Zweedse roept weerstand op. Vooral parlementsleden van het conservatieve Les Républicains, de partij van onder meer oud-president Nicolas Sarkozy, weigeren haar toespraak bij te wonen. Guillaume Larrivé, die kandidaat-voorzitter is voor de partij, noemt Thunberg een 'apocalyptische goeroe' en roept op tot een boycot. 'We hebben nood aan wetenschappelijke vooruitgang en politieke moed', aldus het parlementslid op Twitter. Julien Aubert, een verkozene uit de Vaucluse, noemt Thunberg een 'winnares van de Nobelprijs voor de Angst'. De boycot krijgt ook bijval van het Rassemblement Nationale van Marine Le Pen. En ook bij de partij van president Emmanuel Macron, La République en Marche, klinkt er hier en daar kritiek. Zo vraagt Jean Baptiste Moreau dat er meer aandacht gaat naar wetenschappers. 'Dit meisje is zeker oprecht. Maar ik ben niet zeker of emotie en de permante buzz efficiënter zijn dan wetenschap', schrijft hij op Twitter.