Vrijdag kondigde Sturgeon aan voor het einde van het jaar een nieuw referendum over onafhankelijkheid te zullen aanvragen. Dat nieuwe referendum is nodig omdat Schotland tegen zijn wil uit de EU zal verdwijnen.

'Brexit is een ramp', zei Sturgeon in haar toespraak voor het jaarlijkse congres van de SNP in Aberdeen eerder in oktober. 'We weten niet of het Verenigd Koninkrijk al dan niet zonder deal uit de EU zal stappen, maar we weten dat geen van die opties in het belang van Schotland is.' Omdat brexit doorgevoerd wordt tegen de wil van Schotland in, heeft Edinburgh een 'ijzersterk mandaat voor een onafhankelijkheidsreferendum'.

Op 12 december trekken de Britten naar de stembus voor vervroegde verkiezingen.

Demonstranten in Glasgow, Schotland, op 2 november 2019., Getty Images
Demonstranten in Glasgow, Schotland, op 2 november 2019. © Getty Images
Vrijdag kondigde Sturgeon aan voor het einde van het jaar een nieuw referendum over onafhankelijkheid te zullen aanvragen. Dat nieuwe referendum is nodig omdat Schotland tegen zijn wil uit de EU zal verdwijnen. 'Brexit is een ramp', zei Sturgeon in haar toespraak voor het jaarlijkse congres van de SNP in Aberdeen eerder in oktober. 'We weten niet of het Verenigd Koninkrijk al dan niet zonder deal uit de EU zal stappen, maar we weten dat geen van die opties in het belang van Schotland is.' Omdat brexit doorgevoerd wordt tegen de wil van Schotland in, heeft Edinburgh een 'ijzersterk mandaat voor een onafhankelijkheidsreferendum'. Op 12 december trekken de Britten naar de stembus voor vervroegde verkiezingen.