Op de luchthaven Schiphol waren vorige week vrijdag twee vluchten van KLM uit Zuid-Afrika geland, met alles samen zowat 600 mensen aan boord. In totaal 61 passagiers hebben in Nederland positief getest op covid-19. Bij achttien van hen blijkt het nu om een besmetting met de omikronvariant te gaan. Het onderzoek onder passagiers is nu afgerond.

Sommige passagiers die de variant bij zich bleken te dragen, hebben milde klachten. 'Anderen niet of nauwelijks', zegt het RIVM. De mensen die geen klachten hebben mogen zaterdag al uit isolatie.

Eerder deze week meldde het RIVM al dat bij twee mensen, die op 19 en 23 november positief testten op corona, de omikronvariant is aangetoond. Een van hen was niet recentelijk op reis geweest. Dat betekent dat de variant zich ook al binnen de Nederlandse landsgrenzen heeft verspreid.

Nederland heeft, net als onder meer België, een inreisverbod ingesteld voor Zuid-Afrika vanwege de daar ontdekte omikronvariant van het coronavirus. Het verbod werd ingesteld toen de twee KLM-toestellen al onderweg waren naar Schiphol. Bij aankomst moesten alle reizigers worden getest op corona

Op de luchthaven Schiphol waren vorige week vrijdag twee vluchten van KLM uit Zuid-Afrika geland, met alles samen zowat 600 mensen aan boord. In totaal 61 passagiers hebben in Nederland positief getest op covid-19. Bij achttien van hen blijkt het nu om een besmetting met de omikronvariant te gaan. Het onderzoek onder passagiers is nu afgerond. Sommige passagiers die de variant bij zich bleken te dragen, hebben milde klachten. 'Anderen niet of nauwelijks', zegt het RIVM. De mensen die geen klachten hebben mogen zaterdag al uit isolatie. Eerder deze week meldde het RIVM al dat bij twee mensen, die op 19 en 23 november positief testten op corona, de omikronvariant is aangetoond. Een van hen was niet recentelijk op reis geweest. Dat betekent dat de variant zich ook al binnen de Nederlandse landsgrenzen heeft verspreid. Nederland heeft, net als onder meer België, een inreisverbod ingesteld voor Zuid-Afrika vanwege de daar ontdekte omikronvariant van het coronavirus. Het verbod werd ingesteld toen de twee KLM-toestellen al onderweg waren naar Schiphol. Bij aankomst moesten alle reizigers worden getest op corona