Emma Watson genoemd in Panama Papers

© Reuters

‘Het gaat niet om belastingontduiking, ik wilde enkel mijn privacy beschermen’, reageert actrice Emma Watson op haar vermelding in de Panama Papers.

Emma Watson, de bekende Harry Potter-actrice, duikt op in de Panama Papers. Dat meldt onder meer US Today. Volgens Watson gaat het niet om belastingontduiking, maar wilde ze simpelweg haar privacy beschermen. ‘Het is geen big deal’, klinkt het. ‘Er is namelijk niets illegaals of onethisch aan het oprichten van een offshorebedrijf.’

‘Net zoals vele andere beroemdheden zette Emma een offshore op haar anonimiteit te beschermen’, aldus een woordvoerder. ‘Ze haalt geen belastingvoordeel of ander voordeel uit dit bedrijf. Enkel privacy. Alle Britse bedrijven zijn namelijk verplicht om de gegevens van hun aandeelhouders te publiceren. Zo krijgt Watson niet de anonimiteit die nodig is om haar persoonlijke veiligheid te garanderen. Buitenlandse firma’s daarentegen publiceren deze gegevens van hun aandeelhouders niet.’

Messi

Het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten zette op 9 mei een doorzoekbare database online met informatie over bedrijven in belastingparadijzen die deel uitmaken van het Panama Papers-onderzoek. The Spectatorper grasduinde door het archief en ontdekte zo de naam van Watson.

Watson is lang niet de enige beroemdheid die genoemd wordt in de Panama Papers. Ook acteur Jackie Chan, voetballer Lionel Messi en de erfgenamen van regisseur Stanley Kubrick worden vermeld. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content