Eindelijk te koop: ‘Levensreddende’ beha die ook gasmasker is

Eindelijk te koop: een levensreddende beha. Die is snel en eenvoudig om te vormen tot twee gasmaskers.

De ‘Noodhulp Beha’ kan snel omgevouwd worden tot twee gasmaskers, die mensen het leven kunnen redden bij rampen of terroristische aanslagen.

In 2009 won ’the Emergency Bra’ de Ig Nobel Prize, een milde parodie op de Nobelprijzen. Elk jaar wordt die Ig Nobel Prijs uitgereikt aan ‘uitvindingen die de mensen eerst doen lachen en daarna doen nadenken’. Dat is duidelijk het geval voor de ‘levensreddende’ beha, die nu ook (hier) te koop wordt aangeboden, voor 29,99 euro of net geen 23 euro. De beschikbare maten gaan van 70B tot 85C.

Tsjernobyl

De beha werd ontwikkeld door dokter Elena Bodnar en is het resultaat van onderzoek dat ze deed naar de kernramp in Tsjernobyl in 1986, aldus nerve.com. Ze zei over haar onderzoek op Fox news dat mochten de mensen in Tsjernobyl ’tijdens de eerste uren van de ramp goedkope en kant-en-klaar te gebruiken gasmaskers gehad hebben, ze geen Iodine-131 zouden ingeademd hebben.’ Die stof veroorzaakt bestraling.

Volgens dokter Bodnar kan de beha ook nuttig zijn tijdens terroristische aanslagen: ‘Je moet altijd overal voorbereid zijn. En bijna elke vrouw draagt een beha.’

Handleiding

De beha, zo leert de website waarop die te koop staat, kan ook gebruikt worden als borstvoedingsbeha. En, niet onbelangrijk: er zit een handleiding bij. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content