Eerste Child Alert: 9-jarige Pierre-Alexandre Claus vermist

© Image Globe

De 9-jarige Pierre-Alexandre Claus uit Wanze is sinds maandag vermist. Naar aanleiding van zijn verdwijning is voor het eerst een ‘Child Alert’ gelanceerd.

Pierre-Alexandre Claus is 9 jaar, heeft een normale lichaamsbouw, blond haar, blauwe ogen en vertoont autistisch gedrag. Er wordt ook gezocht naar zijn mama, Christa Claus. Zij is 46 jaar, heeft een sterke lichaamsbouw, blond haar, blauwe ogen.

Moeder en zoon verlieten hun woning in Wanze in de nacht van zondag op maandag. Ze vertrokken in een Nissan Patrol. Omdat ze niets meer hoorde van haar dochter en kleinzoon, verwittigde de moeder van Christa Claus maandagavond de politie.

“We vrezen ernstig voor hun leven. Daarom hebben we deze een Child Alert gelanceerd”, zegt een woordvoerder van de cel Vermiste Personen van de federale gerechtelijke politie. De cel Vermiste Personen en de politie van de zone Meuse-Hesbaye houden crisisberaad om beiden terug te vinden.

Child Alert De in februari 2011 gelanceerde Child Alert is een intensief alarm bedoeld om op korte tijd de hele bevolking te bereiken als er een kind verdwijnt. “Daarvoor doen we een beroep op de media, op e-mail en op bedrijven”, legt Dirk Depover van Child Focus uit.

Meer dan 200 bedrijven verspreiden de informatie over het vermiste kind naar hun werknemers, bijvoorbeeld via een intranet, maar ook naar hun klanten. In het geval van de vermiste Pierre-Alexander worden automobilisten vandaag ook langs de snelwegen er attent op gemaakt uit te kijken naar een beige Nissan.

Het systeem kan gelanceerd kan worden wanneer uit het dossier blijkt dat er onmiddellijk levensgevaar is voor het verdwenen kind, legt Depover uit. Het is steeds een magistraat die de opdracht geeft tot een Child Alert, in nauw overleg met de politiediensten en Child Focus. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content