Ecolo wil besprekingen voortzetten

De Franstalige groenen benadrukten op hun nieuwjaarsreceptie vooral dat er een uitweg uit de crisis moet gevonden worden.

Ecolo wil de besprekingen voortzetten om een oplossing te vinden voor de politieke crisis. Dat heeft de partij donderdag gezegd op haar nieuwjaarsreceptie, die daags na het ontslag van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte op het programma stond.

De Franstalige groenen, één van de zeven partijen die tot nu toe onderhandeld hebben, verkozen de receptie niet te annuleren, maar waren wel zeer voorzichtig. Definitieve uitspraken of ultimata waren niet te horen.

Het is onze politieke verantwoordelijkheid om vol te houden en een uitweg te vinden, aldus covoorzitster Sarah Turine. Haar collega-voorzitter Jean-Michel Javaux zei dat Ecolo en Groen! vastbesloten zijn om de dialoog verder te zetten. Hij benadrukte de band tussen beide groene partijen.

Javaux stelt geen exclusieven inzake de onderhandelingspartners. . Een formulewijziging kan volgens de Ecolo-kopman om de situatie te deblokkeren, maar hij betwijfelt of het iets zal opleveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content