Dutroux en Martin hebben nog 22.000 euro voor de slachtoffers

De nabestaanden kunnen dat geld krijgen uit de verkoop van de bezittingen van het echtpaar Marc Dutroux en Michelle Martin.

Een gerechtsdeurwaarder heeft woensdag op vraag van notaris Thierry Van Droogenbroeck de bezittingen van het koppel Martin-Dutroux laten betekenen aan de publieke partijen zoals die erkend waren op het proces in Aarlen. Dat schrijft Le Soir donderdag.

Vijf gronden

Concreet zou er nog zo’n 22.000 euro zijn die eventueel onder de slachtoffers kan worden verdeeld. Het geld komt onder meer van de verkoop van de bezittingen, waaronder de vijf gronden in Marcinelle, Sars-la-Buissière en Marchienne-au-Pont.

Het “beschikbare actief” zou afklokken op 51.751 euro, waarvan echter 29.198 euro geprivilegieerd zal moeten worden uitbetaald. Daardoor blijft er nog 22.560,38 euro over, aldus Le Soir.

Sociale uitkeringen

De staat zou als prioritair schuldeiser met 441.681 euro gerechtskosten nog een deel van de koek kunnen opeisen. Bovendien zou ook de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) nog prioritair geld kunnen eisen. Dutroux en Martin waren er immers in geslaagd zich als gehandicapt te laten verklaren, waardoor tot 400.000 euro aan sociale uitkeringen foutief werd uitbetaald. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content