Duiker overleden in zoektocht naar verdwenen meisjes

De man werd buiten bewustzijn uit de Maas gehaald en werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Tijdens de zoektocht naar de twee meisjes uit Engis die in het water van de Maas zijn terechtgekomen, is dinsdag een duiker om het leven gekomen.

Beide zusjes van 6 en 12 jaar belandden vorige week zondag in het water. Eén van hen geraakte in moeilijkheden toen ze haar bal wilde vangen, waarop de andere in het water sprong om haar te redden.

Ondanks intensieve zoekacties tot vorige week woensdag werden de lichamen van de meisjes niet gevonden. Op maandag 16 januari werd het zoekwerk van brandweer, politie en Civiele Bescherming hervat.

Daarbij kwam dinsdag een duiker van de Civiele Bescherming van de eenheid van Crisnée om het leven. De man was in nood geraakt en moest door een interventieploeg van de brandweer van Luik gered worden.

De man was buiten bewustzijn toen hij uit het water gehaald werd. Hij werd gereanimeerd en het Luikse Citadelle-ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar. Een duiker van de brandweer raakte tijdens de reddingsoperatie gewond.

Medeleven Binnenlandse Zaken

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom heeft dinsdag haar medeleven betuigd met de familie van de duiker. Volgens Binnenlandse Zaken lijkt alles erop te wijzen dat de nodige veiligheidsmaatregelen voor de duikers werden genomen.

Het slachtoffer was 39 jaar en gold als één van de meest ervaren
duikers van de eenheid in Crisnée. Hij was gescheiden en had een
dochtertje van zeven jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content