Dubbel zo veel doping in beslag genomen in 2012

© Reuters

De Dienst Hormonen en Doping heeft nog nooit zo veel illegale doping- en hormonenproducten in beslag moeten nemen als vorig jaar: 221.000, dubbel zoveel als in 2011

Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Na de bodybuilders schuimt nu ook de gewone particulier het internet af. De dopingmarkt was er lange tijd alleen voor sporters en bodybuilders, maar nu palmen particulieren ze in.

Internet

“Dat zien we aan de producten die we in beslag nemen”, zegt Tina Vandesteene van de hormonencel. “Dat zijn echt niet alleen meer steroïden en spierversterkers. Maar ook zelfbruiners en afslankers zoals vochtafdrijvers.”

Al die producten zijn makkelijk via internet beschikbaar. “Maar een groot aantal ervan is nooit getest op mensen”, waarschuwt Vandesteene.

Grondstoffen

De gespecialiseerde cel binnen de federale politie noemt 2012 een kanteljaar in zijn jaarverslag. Niet alleen omdat ze een recordaantal producten in beslag hebben genomen, ook omdat ze voor het eerst in ons land grondstoffen hebben aangetroffen voor de aanmaak van doping. “België speelt niet langer uitsluitend een rol als distributeur, maar is nu ook officieel een dopingproducent”. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content