Driekwart van slachtoffers aanslagen Brussel kreeg al uitkering

© Belga

Driekwart (75 procent) van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart is geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraars.

Dat heeft Assuralia, de beroepsvereniging van de verzekeraars, verzekerd aan economieminister Kris Peeters (CD&V). Het gaat om vijftien procent van de totale schadelast.

Eerder had minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zware kritiek geuit op het feit dat zowat een jaar na de aanslagen minder dan vijftien procent van de geraamde schade is vergoed.

Het gaat om 15 procent van de totale schadelast.

In een schrijven aan minister Peeters heeft Assuralia verduidelijking gegeven over de inspanningen van de verzekeringsbedrijven. Daaruit blijkt dat van de 1.361 slachtoffers 75 procent een uitkering heeft gekregen. Dat stemt overeen met vijftien procent van de totale begrote schadelast.

Dat nog maar vijftien procent van de schade is uitgekeerd, is deels een gevolg van de wet, verdedigt Assuralia zich. Zo verplicht de wet om bij arbeidsongevallen – van toepassing bij heel wat slachtoffers van de aanslagen – op maandelijkse basis een rente uit te keren. “Dat kan dus jaren duren”, aldus een Assuralia-woordvoerder.

Partner Content