Doodsoorzaak Michael Jackson blijft mysterie

De overlijdensakte van Michael Jackson, die dinsdag werd afgeleverd in Los Angeles, vermeldt de doodsoorzaak van de King of Pop niet.

De overlijdensakte van Michael Jackson, die dinsdag werd afgeleverd in Los Angeles, vermeldt de doodsoorzaak van de King of Pop niet. Het blijft vooralsnog een mysterie wat de zanger op 25 juni velde.

Op de overlijdensakte staat wel te lezen dat Jackson zal worden begraven op het kerkhof Forest Lawn, waar dinsdag al een ceremonie voor de naasten van de overleden zanger werd gehouden. Dat zou evenwel slechts een tijdelijke rustplaats zijn.

Medicijnen

Naar de doodsoorzaak blijft het vooralsnog gissen, al lijken de speurders zich te concentreren op de medicijnen die Jackson in huis had. De resultaten van het toxicologisch onderzoek zullen vermoedelijk nog enkele weken op zich laten wachten.

Op de overlijdensakte is verder te lezen dat zijn zus Latoya Jackson de autoriteiten informeerde over het overlijden. “Michael Joseph Jackson, gescheiden, zwarte huidskleur, overleed op 25 juni 2009, 14.26 uur”, meldt het document. Bij beroep staat “muzikant” ingevuld, “45 jaar werkzaam in de amusementssector”. Het vermelde adres is dat van zijn ouders, in Los Angeles.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content