Dollen met Vlaams Belang: selfies met hoofddoek, duckface en Filip Dewinter

© Jurgen Augusteyns

In Antwerpen hebben een veertigtal leden en sympathisanten van Vlaams Belang zaterdag een protestactie gevoerd nabij Antwerp Expo, tegen de Muslim Expo die daar dit weekend plaatsvindt. Antwerps Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en de zijnen werden vanuit enkele appartementen in de buurt beschimpt en met eieren bekogeld, maar tot een echte confrontatie kwam het niet

Of toch, een met gevoel voor humor. Deze jongedame trok enkele selfies met Dewinter en Anke Vandermeersch. Ook Reddy De Mey kwam guitig piepen – de voormalige VRT-presentator herkent een mediatieke buitenkans als die zich aandient. Ook de juffrouw met de smartphone kan er weg mee en poseerde vol overgave, duckface en vredesteken incluis.

Op de Muslim Expo stellen onder meer heel wat ondernemers uit de moslimgemeenschap zich voor aan het grote publiek, maar er zijn ook panelgesprekken, poëzieoptredens en comedy. De initiatiefnemers, de jongeren-vzw Emdeo in samenwerking met heel wat middenveldorganisaties, willen er een “genuanceerd beeld” tonen van een gemeenschap die “al te vaak wordt verwezen naar de hoek waar de klappen vallen”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content