Dokter Michael Jackson mag weer aan het werk

© Reuters

De dokter die ervan verdacht wordt schuldig te zijn aan de dood van popster Michael Jackson, mag opnieuw werken.

De dokter die ervan verdacht wordt schuldig te zijn aan de dood van popster Michael Jackson, mag opnieuw werken in Californië tot zijn proces van start gaat. Dat heeft een rechtbank in Los Angeles maandag beslist.

Enkele leden van de Jackson-familie, onder wie de ouders van de ‘King of Pop’, zus LaToya Jackson en broer Jermaine Jackson, waren op de rechtbank aanwezig.

De rechter oordeelde dat er geen mogelijkheid bestaat om de licentie van dokter Conrad Murray in te trekken omdat een andere rechter eerder al had beslist dat Murray geen slaap- en verdovingsmiddelen mag toedienen in de aanloop naar zijn proces. Volgens de rechter kan die maatregel niet worden aangepast.

Murray’s advocaten argumenteerden bovendien dat hij genoodzaakt is om zijn beroep verder uit te oefenen om zijn verdediging te kunnen bekostigen.

Vier jaar cel

De 57-jarige Conrad Murray ontkent dat hij schuldig is aan doodslag. Volgens de beschuldigingen zou hij aan Jackson een fatale dosis van het middel Propofol en andere medicijnen hebben toegediend, wat op 25 juni 2009 tot de dood van de poster leidde.

Murray riskeert tot vier jaar cel als hij schuldig bevonden wordt.
De dokter heft geen plannen om zijn beroep in de staat Californië uit te oefenen, maar zegt dat en schorsing in die staat zijn werk in Texas en Nevada zou kunnen beïnvloeden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content