Dokter Beaucourt helpt Morel terug naar België te keren

© Belga

Marie-Rose Morel is dinsdag terug naar België gekeerd nadat een speciale behandeling in een Weens ziekenhuis niet mogelijk bleek omdat de gewezen politica te zwak was.

Voor de terugreis heeft ze de hulp gehad van Dokter Luc Beaucourt, die een privévlucht voor haar regelde omdat ze gezien haar toestand niet met een lijnvlucht kon terugkeren.

Morel was maandag met haar kersverse echtgenoot Frank Vanhecke naar Wenen gereisd voor een behandeling om de pijn te verzachten. Ze lijdt aan een vergevorderde kanker die haar hersenvocht ook heeft aangetast. In de Oostenrijkse hoofdstad kreeg ze echter te horen dat ze te zwak was voor de behandeling. Ze kon echter niet met een lijnvlucht terugvliegen zodat een alternatief moest worden gezocht.

Ziekenhuis

De oplossing kwam van dokter Luc Beaucourt, die woensdagvoormiddag samen met een verpleegster in een klein vliegtuig van op Wevelgem naar Wenen vertrok om Morel en Vanhecke op te pikken en naar Deurne te vliegen. Vandaar ging het per ziekenwagen naar een ziekenhuis in het Antwerpse waar donderdag een pijnbehandeling opgestart was.

Luc Beaucourt bevestigde woensdagavond dat hij de repatriëring kosteloos uitvoerde. De vlucht zelf is voor rekening van de patiënte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content