Dodelijke steekpartij in Brugge was daad van zinloos geweld

Brugge © BELGA

Op de markt in Brugge is deze ochtend een 19-jarige jongeman neergestoken. Volgens het parket gaat het om een daad van zinloos geweld.

De steekpartij die vrijdagochtend in Brugge het leven kostte aan een 19-jarige jongeman, was een daad van zinloos geweld. Dat meldt Fien Maddens van de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen. Twee verdachten zijn nog steeds voortvluchtig.

Volgens de eerste bevindingen kenden de verdachten en het slachtoffer elkaar niet. Ze kwamen elkaar tegen in een straatje tussen de Eiermarkt en de Markt. Het kwam tot een schermutseling die werd voortgezet op de Markt. Een van de daders haalde er rond 5 uur een mes boven en haalde meerdere keren uit. De daders konden wegvluchten in de richting van de Steenstraat.

Een vriendin van het slachtoffer kon een nauwkeurige persoonbeschrijving geven van de twee verdachten. Het gaat volgens de kroongetuige om jonge twintigers die Nederlands spraken met een accent. Een van hen heeft een getaande huidskleur. Het moordwapen, waarschijnlijk een vleesmes van ongeveer 20 centimeter, werd nog niet teruggevonden. De politie beschikt in haar zoektocht over camerabeelden van op de Markt en van elders in de binnenstad. De beelden worden wellicht vrijdagnamiddag vrijgegeven. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content