Koen Meulenaere

Dexiaschandaal

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

U leest Knack én Trends. Toch? Hoezo, nee? Alleen Trends? Ha, hoe grappig. Wie slechts één van beide heeft: als de wiedeweerga 078/35.33.13. Dan had u vorige week bijvoorbeeld de twee intro’s naast elkaar kunnen leggen.

Eerst die van Knack, van de hand en pen van Rik Van Cauwelaert: ‘Poenschuivers in haar rangen maken de SP.A niet geloofwaardiger.’

Nu die van Trends, van de hand en pen van Johan Van Overtveldt: ‘ACW drijft graaicultuur ten top.’

Onze nieuwe hoofdredacteur is dus tegen het ACW, onze oude hoofdredacteur is tegen de SP.A, en uw dienaar is tegen allebei. Alle drie zijn we tegen Open VLD. Geen enkel medium geeft blijk van een groter pluralisme.

Over het ACW hoeven wij ons dus, in tegenstelling tot vroeger, niet meer in te houden. Veel tijd en moeite had uitgespaard kunnen worden door het onderzoek van het Dexiaschandaal niet te laten uitvoeren door een parlementaire commissie, maar door ons. Een uur en we waren klaar geweest. Schuldig: Dehaene Jean-Luc, Swiggers Francine, Renders Jan, Leterme Yves. Oppakken, afvoeren, tien jaar cel. Bij goed gedrag: negen en een half. Louis Tobback heeft de Kloeke trouwens ooit, en dit met zichtbaar plezier, opgesloten in het oude tuchthuis van Vilvoorde. Het is ons nog steeds een raadsel waarom iemand hem daaruit verlost heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content