Delhaize weert woonwagenbewoners

'Een opmerking als "de Staatsveiligheid is een staat in de staat en doet wat ze wil" is manifest onjuist.' © Belga

Een rechter in Leuven heeft op vraag van Delhaize Kessel-Lo een groep woonwagenbewoners bevolen te vertrekken. Volgens burgemeester Louis Tobback is de groep effectief vertrokken.

Een groep van twaalf woonwagens was volgens de burgemeester dinsdagavond gearriveerd, en had zich gevestigd op een weide die eigendom is van Delhaize. Met de politie was afgesproken dat ze een week konden blijven. “Delhaize ging hiermee akkoord.”

Het was niet voor het eerst dat de weide door woonwagenbewoners werd gebruikt, of dat doortrekkende woonwagenbewoners toestemming vragen om in de buurt te verblijven, en tot dusver, aldus de burgemeester, werden de afspraken gerespecteerd.

Anderhalve dag later kwamen er 18 woonwagen bij op het terrein, en stapte Delhaize, nog altijd volgens Tobback, naar de rechter met “een eenzijdig verzoekschrift om hen te doen vertrekken”.

‘Klachten’

Volgens Delhaize hebben “de woonwagenbewoners zich reeds voor de derde keer op korte tijd gevestigd op de terreinen rond de Delhaize te Kessel-Lo.Omwille van de overlast en de vele klachten van klanten en omwonenden zag Delhaize zich genoodzaakt om een procedure voor de rechtbank in te spannen om de woonwagenbewoners er toe te dwingen de terreinen te verlaten.” (Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content