De Wever: ‘Mij zult u niet horen pleiten voor versoepelingen’

Bart De Wever, in de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal op 22 oktober 2020

N-VA–partijleider Bart De Wever is het eens met de regering dat er niet mag versoepeld worden tijdens de kerstperiode. Dat zei hij in De Afspraak op Vrijdag.

Tijdens de uitzending bleek, aldus VRT NWS, dat Bart De Wever het niet eens is met de kritiek van zijn MR-collega Georges-Louis Bouchez op de coronamaatregelen van de huidige regering.

‘Als burgemeester van een grote stad’, aldus De Wever, ‘ben ik ook hoofd van een crisiscel en ben ik gedwongen om twee keer per week naar die curve te kijken.’ De curve ziet er volgens hem ‘niet zo denderend’ uit.

‘Kerstmis betekent dat mensen zich gaan verplaatsen en dat je generaties en bubbels gaat mixen. Dat is drie keer fout. Mij zal u dus niet horen pleiten voor versoepelingen.’ En nog: ‘Het lijkt mij een no-brainer dat je niet voor versoepelingen gaat pleiten met Kerstmis.’

https://twitter.com/vadderiVRT/status/1334952429700456449ivan de vadderhttps://twitter.com/vadderiVRT

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

‘Het klopt gewoon niet wat Bouchez doet’, aldus De Wever. De Wever en Bouchez hadden meerdere aanvaringen tijdens de lange zoektocht naar een regering.

Dat Bouchez nu binnen de Vivaldi-meerderheid kritiek uitoefent, heeft volgens De Wever vooral te maken met frustraties over het feit dat de MR na de regering-Wilmès de regie over het regeringsbeleid is kwijtgespeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content