‘De Wever maakt zichzelf de inzet van de verkiezingen’

© Belga

Bart De Wever zoekt de polarisatie rond zijn persoon en partij. Hij maakt zichzelf de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen en toont het diepste misprijzen voor de klassieke partijen.’ Dat zegt CD&V-volksvertegenwoordiger Eric Van Rompuy.

‘Ik heb mij ingezet voor de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Zaventem,’ schrijft Eric Van Rompuy op zijn website. ‘Nu zie ik dat mij van verkiezingen vergis. Op 14 oktober 2012 gaat het niet over de toekomst van Zaventem maar over Di Rupo ! “Wie in 2014 Elio weg wil, moet in 2012 N-VA stemmen” is de boodschap van De Wever. “Mag Elio de Vlamingen met zijn belastingsregering blijven uitpersen als citroenen?”.

Polarisatie

Volgens Van Rompuy zoekt Bart De Wever de polarisatie rond zichzelf en zijn partij en gedraagt hij zich alsof hij de vertegenwoordiger van de Vlamingen is.

‘De Wever maakt van zichzelf de inzet van alle lokale verkiezingen in Vlaanderen. Het gaat in oktober niet meer over de toekomst van uw gemeente en de beste kandidaten om dit waar te maken maar over een partij N-VA en haar leider. De Wever toont elke dag het diepste misprijzen voor de “klassieke Vlaamse partijen” die de democratie in Vlaanderen zouden negeren. De Wever zelf begint zich te gedragen alsof hij op basis van opiniepeilingen al de meerderheid van de Vlamingen vertegenwoordigt.’

Poetin

Van Rompuy vergelijkt De Wever met Poetin nadat de N-VA-voorzitter dit weekend liet optekenen dat hij voluit gaat voor het confederalisme, desnoods buiten de grondwet om. ‘Was het Poetin niet die de grondwet herschreef naar zijn beeld en gelijkenis?’

Volgens Van Rompuy is het tijd dat de strategie van De Wever ‘ontmaskerd’ wordt ‘nu hij ze open en bloot op tafel legt.’ (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content