De strafste quotes van Khaddafi

© Reuters

Zo flamboyant als hij eruit ziet, zo straf zijn de uitspraken van Muammar Khaddafi. Over visgriep, een moslim-Europa en Nescafé.

“Misschien krijgen we morgen visgriep” (Volgens Khaddafi is de varkensgriep een samenzwering van de farmaceutische industrie)

“Er bestaat op de hele planeet geen enkele staat met een democratie behalve Libië.” (Over democratie)

“Ze zijn 17 jaar, ze geven hen ’s nachts pillen, ze mengen hallucinatoire pillen in hun drankjes, hun melk, hun koffie, hun Nescafé.” (Khaddafi beweert dat Al-Qaeda de demonstranten drogeert)

“Libiërs kennen Denemarken niet, ze haten Denemarken niet. Ze kennen Italië en ze haten Italië.” (Over ‘de vijand’)

“Deze mensen zijn geen piraten. Wij zijn de piraten. We zijn allemaal piraten. We zijn naar hun territoriale wateren gegaan. Zij beschermen gewoon het voedsel van hun kinderen. De oplossing ligt niet in het zenden van militaire schepen naar Somalië.” (Over de Somalische piraten)

“De Veiligheidsraad heeft ons sinds haar oprichting geen veiligheid gebracht, maar wel terreur en sancties. Ze zouden het beter de terreurraad noemen.” (Over de Verenigde Naties)

“Iedereen is via de Atlantische of de Stille Oceaan naar hier gekomen, maar waarom? Is dit Jeruzalem, of Mekka? Elk van ons heeft een jetlag en is moe. Denk eens na, waarom zouden we hier in Amerika blijven ontmoeten?”(Tijdens zijn speech, die maar liefst 95 minuten duurde, op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties)

“Jullie zijn degenen die hen hebben verbrand, niet wij. Jullie hebben hen verdreven.” (over de Joden tegen de Europese leiders tijdens diezelfde beruchte speech voor de VN)

“Er moet een wereldwijde revolutie komen die een einde maakt aan alle materialistische omstandigheden die de vrouw belet haar natuurlijke rol in het leven te vervullen.” (Over vrouwenrechten)

“Er zijn tekenen dat Allah de islam in Europa de overwinning zal schenken – zonder zwaarden, zonder pistolen, zonder verovering. De 50 miljoen Europese moslims zullen het continent binnen enkele decennia in een moslimcontinent omvormen.” (Over een moslim-Europa)

“Ik kan zowel de Israëlische als de Palestijnse staat niet erkennen. De Palestijnen zijn idioten en de Israëliërs zijn idioten.” (Over de Palstijnse kwestie)

“We zijn blij als Obama voor altijd president van de Verenigde Staten kan blijven.” (Over Barack Obama)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content