De inspirerende speech van Steve Jobs

© Reuters
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

In een inspirerende speech op de proclamatie van universiteit Stanford in 2005 deed Steve Jobs uit de doeken hoe hij – nogal onconventioneel – aan de top is geraakt.

Voor wie nog niet mocht weten hoe Steve Jobs van Apple het succesvolste bedrijf van de wereld maakte: bekijk zijn inspirerende speech uit 2005 op de proclamatie van de Amerikaanse universiteit Stanford.

Steve Jobs vergast er de afstuderende lichting op zijn levensverhaal. Of beter: op drie verhalen, die zijn leven vormgegeven hebben. Dat zijn levenswandel nogal onconventioneel was, blijkt meteen uit zijn eerste grap: ‘Dit moet het dichtste zijn dat ik ooit kwam bij afstuderen.’

Eten bij hare krisjna

Daarop volgt het relaas van opgegeven studies aan de universiteit, waar zijn biologische moeder (Jobs werd afgestaan voor adoptie) nochtans hard op gehamerd had. Jobs gaf al na 6 maanden de brui aan zijn universitaire loopbaan. Hij sliep bij vrienden op de vloer en at zijn enige behoorlijke maaltijd van de week in de tempel van de hare krisjna’s.

Bekijk hieronder de inspirerende speech van Steve Jobs over ‘connecting the dots’, buitengegooid worden uit het bedrijf dat je zelf opstartte en hoe een compleet nutteloos lijkende cursus kalligrafie ervoor zorgde dat de Mac de ‘mooist vormgegeven computer ter wereld is’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content