De Gucht haalt uit naar gekrakeel in Wetstraat

Het lamleggen van het bestuur is met vuur spelen, aldus de Europees commissaris voor Handel.

Sommigen zien nog steeds niet in hoezeer ze met vuur spelen door het bestuur van dit land plat te leggen. Dat heeft Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht woensdagavond verklaard.

Tijdens een toespraak naar aanleiding van de prijsuitreiking van de trofee ‘Manager van het jaar’ door het weekblad Trends haalde De Gucht fors uit naar het gekrakeel in de Wetstraat.

De impasse houdt volgens hem enorme risco’s in. De Gucht
verwees onder meer naar de toenemende rentekloof met Duitsland.

‘Opgejaagd door populistische dogma’s over verkiezingen die niet
mogen samenvallen, symbolische kieskringen en achtervolgd door
onrealistische electorale beloften over een staatshervorming die het manna over hun volgelingen zou uitstorten’, zijn sommigen nog steeds blind voor de risico’s van hun “permanente electorale campagne, aldus een scherpe De Gucht.

Toch heeft de minderheid volgens de Eurocommiss niet het recht de politieke en economische keuzes van de meerderheid te dwarsbomen, aldus De Gucht. ‘De bescherming voor de minderheid mag niet uitdraaien op een permanent vetorecht’.

De politiek moet volgens de Eurocommissaris dringend haar verantwoordelijkheid opnemen, maar ook het bedrijfsleven heeft volgens hem een belangrijke rol te spelen.

‘Ondernemerschap dat zich niet bewust is van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, dat niet verder kijkt dan haar eigen belangen en kortetermijnwinsten, zaagt de tak af waarop ze zelf zit’, aldus De Gucht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content