Dan toch vuurwerk tijdens nieuwjaarsviering in Brussel

© Belga

Het nieuwe jaar zal in Brussel wel degelijk ingezet worden met een vuurwerk, dat bevestigt de organisator Brussels Major Events.

De definitieve beslissing valt een week nadat Brussels burgemeester Yvan Mayeur aankondigde dat alle veiligheidsmaatregelen opnieuw geëvalueerd zouden worden naar aanleiding van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn.

Tijdens de overgang van oud naar nieuw op 31 december vinden er vanaf 20.00 uur op de Brusselse Anspachlaan heel wat animaties plaats met verschillende optredens van straatartiesten.

Het zwaartepunt van de festiviteiten ligt tussen 23.00 uur en 1.00 uur. Een dj verzorgt de muziek terwijl licht- en vuurwerkeffecten het stadscentrum onderdompelen in een nieuwjaarssfeer. Om middernacht vindt dan het traditionele vuurwerk plaats.

Veiligheidsmaatregelen

Voor het goede verloop van de avond worden verschillende veiligheidsmaatregelen genomen. Vanaf 19.00 uur worden de straten rond het gebied van het De Brouckèreplein tot aan de kruising van de Anspachlaan met de Plattesteen afgesloten. Toeschouwers kunnen de festiviteiten enkel betreden via de ingangen rond de Beurs. Het publiek zal gecontroleerd worden aan de ingangen en glazen flessen en vuurwerk voor eigen gebruik zijn uitdrukkelijk verboden.

Het metrostation De Brouckère wordt om 19.00 uur afgesloten, het station aan de Beurs sluit om 21.00 uur.

Partner Content