Woordenboek met unieke woordenschat van Roald Dahl uitgebracht

© GF

Naar aanleiding van de 100ste geboortedag van schrijver Roald Dahl hebben uitgeverij De Fontein en uitgeversgroep VBK België een woordenboek uitgebracht gewijd aan de unieke taal die Roald Dahl in zijn boeken gebruikt.

Het boek werd in Mechelen voorgesteld aan 260 kinderen, waarna zij samen keken naar De GVR, de verfilming van een van Dahls meest bekende kinderboeken.

Op 13 september zou schrijver Roald Dahl 100 geworden zijn en om dat te vieren werd in Utopolis Mechelen een heuse Roald Dahl-namiddag gehouden, georganiseerd door Gezinsbond en Entertainment One. Enkele Bekende Vlamingen kwamen voorlezen uit hun favoriete Dahl-boek en daarna werd het allereerste exemplaar van het nieuwe woordenboek aan kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen overhandigd.

“De verhalen van Roald Dahl brengen ons in een totaal andere wereld, een wereld die we zelf niet zouden kunnen verzinnen. Ik vind hem een heerlijke schrijver”, aldus Vanobbergen. “Als kinderrechtencommissaris moet ik er mee over waken dat de rechten van kinderen worden beschermd, maar het recht op kunst en cultuur wordt vaak in een verdomhoekje geduwd. Kinderen krijgen dankzij dit boek de kans om hun verbeelding te gebruiken, daar kan ik alleen maar enhousiast over zijn.”

Het idee voor het boek ontstond ruim een jaar geleden. “De wondere wereld van Roald Dahl is enorm creatief en we hopen dat kinderen door dit woordenboekje zelf creatief zullen leren omgaan met taal”, zegt Vé Bobelyn, directeur van VBK België. “We hopen dat scholen ermee aan de slag gaan en kinderen hun fantasie zullen stimuleren. Het is een educatief boek dat toch zeer toegankelijk is.”

Het boek werd op 6.000 exemplaren gedrukt en is verkrijgbaar in België en Nederland. (Belga)

Partner Content